Derin dondurucuda bile yeşilini koruyor! Taze fasulyeyi böyle ayıklayın, taptaze kalacak

TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı TipiYaz aylarının en sevilen sebzelerinden biri olan taze fasulye, hem lezzeti hem de besleyicidir. Taptaze, kıtır kıtır bir taze fasulye yemeği, herkes için ferah bir yemek olur. Peki, taze fasulyeyi nasıl saklamalı, nasıl ayıklanmalı ve uzun süre tazeliğini koruyarak nasıl muhafaza etmelisiniz?

Yaz aylarının sevilen sebzesi taze fasulye, bu zamanlarda stoklanmaya başlanır. Lezzetini kaybetmeden tüketmek istiyorsanız saklama tüyolarına dikkat etmeniz gerekir. İşte püf noktaları.

Taze fasulye alırken veya toplarken ilk dikkat etmeniz gereken şey, doğal ve taze olduğundan emin olmak. Taze fasulyenin tazeliğini anlamak için birkaç pratik yöntem mevcut. Öncelikle, fasulyenin rengine bakın: Canlı yeşil, parlak ve lekesiz bir yüzey, tazeliğin ilk göstergesi.

Fasulyeyi elinize aldığınızda sert ve kıtır bir his vermeli; eğer bükülüyorsa ya da yumuşaksa, bu taze olmadığının bir işareti olabilir. Ayrıca, fasulyeyi hafifçe kırdığınızda net bir “çıt” sesi çıkarması da önemli bir kriter.

Taze fasulyeyi yaz aylarında bolca bulmak mümkün, ancak bu lezzeti yıl boyunca koruyabilmek için derin dondurucu harika bir çözüm. Doğru yöntemlerle saklandığında, taze fasulye hem lezzetini hem de besin değerlerini uzun süre korur. İlk olarak, fasulyeleri güzelce yıkayın. Bunun için geniş bir kapta soğuk su kullanabilir, kir ve tozdan arındırmak için fasulyeleri bir süre suda bekletebilirsiniz.

Yıkama işleminden sonra fasulyeleri bir süzgece alarak fazla suyunun süzülmesini sağlayın. Ardından, yemek yapmadan önce yaptığınız gibi fasulyelerin uç kısımlarını kesin ve kılçıklarını temizleyin. Taze fasulyeyi dondurucuda saklamadan önce haşlama işlemi yapmak, hem rengini hem de dokusunu korumasını sağlar. Geniş bir tencerede suyu kaynatın ve fasulyeleri kaynar suya atın. Yaklaşık 3 dakika kadar kaynatmanız yeterli.

Haşlama işleminden hemen sonra fasulyeleri bir kevgirle alıp soğuk suya aktarın. Bu şoklama işlemi, pişme sürecini durdurarak fasulyelerin kıtır kıtır kalmasını sağlar. Soğuk sudan çıkan fasulyeleri tekrar süzgece alın ve fazla suyunu süzdürün. Ardından, temiz bir mutfak havlusu üzerine sererek tamamen kurumasını sağlayın.

Taze fasulye ayıklamak, zaman zaman zahmetli görünebilir, ancak doğru yöntemlerle bu süreci kolaylaştırabilirsiniz. Ayıklamaya fasulyenin her iki ucunu keserek başlayın. Bu kısımlar genellikle sert olduğu için tüketilmez. Fasulyelerin kenarlarında bulunan kılçıklar, yemeğin dokusunu bozabilir. Kılçıkları temizlemek için klasik bir mutfak bıçağı kullanabilirsiniz.
Haber Kaynak : MILLIYET.COM.TR
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”